DS Clinic

Definitief-logo-DS-clinic-BVH-1

Chemische peeling

Een chemische peeling is een behandeltechniek om fijne lijntjes, pigmentvlekken, grove poriën en acne littekens te verminderen. Daarnaast zorgt de peeling dat de huid zich vernieuwt en de diepere gelegen huidlagen worden gestimuleerd. Dit met als resultaat dat de huidstructuur en de huidkwaliteit verbeterd wordt.

De combinatie van de chemische peelings en de huidverzorgingsproducten leidt tot een opmerkelijke verbetering van alle mogelijke huidproblemen bij diverse huidtypen. Een chemische peeling kan toegepast worden op het gelaat, maar ook op andere gebieden zoals de hals en het decolleté.

Afhankelijk van het soort huidprobleem of het gewenste resultaat kan een peeling oppervlakkig tot diep worden toegepast.  De diepe werking van de chemische peeling maakt het mogelijk om de huid te revitaliseren en op te frissen en de huidstructuur egaler en gladder te maken. In de afbeelding hiernaast zijn de verschillende chemische peelings met elk een eigen dieptewerking in de diverse huidlagen te zien.

De huid vernieuwt zichzelf altijd. Wanneer iemand jong is gaat dit snel, bij het ouder worden vertraagt dit proces. Het proces is bij iedereen anders. Wanneer de huidvernieuwing trager gaat, blijven de dode of beschadigde huidcellen langer zichtbaar: het gevolg is een grauwe of doffe huid met vlekken. Ook wanneer de huid te vet is of pigmentvlekken heeft, is het belangrijk voor de juiste peeling te kiezen.

De huid wordt gereinigd met de producten van Dermaceutic. Vervolgens worden de aanwezige onzuiverheden verwijderd. Afhankelijk van een aantal factoren (behandeldoel, huidtype etc.) wordt de gekozen peeling op de huid aangebracht. De inwerktijd en het aantal laagjes varieert afhankelijk van de gekozen peeling, de indicatie en huidreactie. Je zult een branderig gevoel ervaren tijdens de peeling dat enkele minuten kan aanhouden.

Gemiddeld vinden er 4-8 behandelingen plaats om een doel te bereiken. De interval verschilt per persoon en per indicatie.

Tijdens en na de behandeling zal de huid rood van kleur zijn. Afhankelijk van het gekozen zuur zal de huid na de behandeling milde tot sterkere schilfering vertonen. We raden aan om de direct na de behandeling voor 1 dag zo min mogelijk make-up te gebruiken en intensief sporten te vermijden.

frisser wordt. Doordat de huid zichzelf moet herstellen ervaar je een totale boost en glow die met huidverzorgingsproducten niet haalbaar zijn. Jouw huid gaat weer stralen.

Na de peeling is de huid vaak wat gevoeliger dan normaal. Om de huid optimaal te laten herstellen is het van groot belang om de eerste 24 uur na de behandeling extra voorzichtig te zijn. Om ervoor te zorgen dat de huid optimaal hersteld is en wordt voorbereid op de volgende behandeling zijn de thuisproducten van belang. Dit wordt afgestemd aan jouw dagelijkse skin care producten.

Chemische peeling is effectief bij:

  • Grove poriën
  • Een doffe, vermoeide huid
  • Acne en acne littekens
  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Pigmentvlekken
  • Zonschade
  • Zwangerschapsmasker (melasma)

Soorten chemische peelings:

Easy TCA Pain Control
Easy TCA Pain Control is een medische chemische peeling met 15% trichloorazijnzuur waaraan pijnstilling (Fenol) is toegevoegd. Dit zorgt voor meer comfort tijdens de behandeling. De Easy TCA Pain Controle is op basis van een speciale base-solution, waardoor er gecontroleerd kan worden gewerkt. Dit maakt de peeling dan ook als een van de weinige geschikt voor alle huidtypes! Door TCA op de huid aan te brengen schilfert de huid versneld af. De cel vernieuwing wordt gestimuleerd en de dode huidcellen worden verwijderd. Door de diepte van de peeling wordt de productie van collageen en elastine gestimuleerd.

Pixel peel
De Pixel Peel is een combinatie van de Microneedling met de TCA Pain Control Peel in één behandeling. Door de combinatie van deze twee behandelingen, kan de peelingvloeistof dieper penetreren waardoor er sneller en beter resultaat kan worden behaald. De pixel peeling is niet geschikt voor diepe rimpels of plooien, deze kunnen o.a. behandeld worden met een diepere peeling zoals de TCA Mozaïk peel.

TCA Mozaïek Peel
De Skin Tech Mozaïek Peeling is een combinatie van peelings van verschillende sterkte tijdens dezelfde behandeling. Hiermee is het mogelijk om verschillende gebieden in het gezicht precies die behandeling te geven die nodig is. Hoe dieper de peeling, hoe meer effect op de huid. Van de huid die het diepst behandeld wordt, zullen de rimpels vervagen en zal de structuur van de huid sterk verbeteren. De huid die het minst diep behandeld wordt, zal verbeteren van structuur zonder veel effect op de rimpels. Er wordt gebruik gemaakt van peelingvloeistof met fenol en Trichloorazijnzuur (TCA) in verschillende sterktes.

Happy Peel
Happy Peel is een speciale, medische TCA-peeling voor de intieme zone om de huid in de  anogenitale regio (buitenzijde labia majora en binnenzijde dijen en liezen) en oksels gladder en lichter te maken. Daarnaast wordt de huid verstevigd en de algehele huidconditie verbeterd. Happy Peel bevat pijnstilling die de behandeling comfortabeler maakt. In de Happy Peel zit 15% TCA (Trichloorazijnzuur) verwerkt waardoor de structuur van de huid wordt verbeterd. Door TCA op de huid aan te brengen schilfert de huid versnelt af, waardoor deze gestimuleerd wordt om nieuwe huidcellen aan te maken. Hierdoor krijg jij weer een gladder en egalere huid! De volgende indicaties kunnen behandeld worden met de Happy Peel: slechte huidtextuur, huidverslapping, hyperpigmentatie.

Benebellum Peeling
Heb je last van melasma, zwangerschapsmasker of hyperpigmentatie? Deze nieuwste Bene Bellum peeling zal jou goed kunnen helpen.  In de peelings van Bene Bellum bevatten  onder andere Tranexaminezuur, Vitamines A, C en E en Hexylresocinol. Deze actieve ingrediënten maken de pigmentcellen goed los zodat deze makkelijk verwijderd kunnen worden.

Dermaceutic Milk Peel
Deze peeling bevat 50% glycolzuur, 10% melkzuur en 4% salicylzuur en wordt ingezet bij acne en als voorbereiding bij onder andere de Mela Peel (Forte) en de Cosmo peel.

Dermaceutic Mela Peel Forte
Deze peeling bevat o.a. arbutine, kojinezuur, retinol, salicylzuur en melkzuur. De peeling is uitermate geschikt voor het verminderen van verschillende soorten pigmentvlekken en melasma (zwangerschapsmasker). Ook kunnen pigmentvlekjes die ontstaan na wondjes met deze peeling behandeld worden.

Dermaceutic Cosmo Peel
Bij het onstaan van fijne lijntjes en rimpeltjes en een grovere huidstructuur kan de huid verbeterd worden met de Cosmo Peel. Deze peeling bevat onder andere verschillende percentages van TCA, zodat de peeling qua sterkte kan worden opgebouwd.

Dermaceutic Cosmo Peel Forte
De Cosmo Peel Forte is geschikt voor de verouderde huid waarbij huidverslapping en rimpels zichtbaar zijn. Ook een onregelmatige huidstructuur en (acne)littekens  kunnen met deze peeling behandeld worden. De peeling bevat 20% TCA, 10% Fenol en 10% glycolzuur.

Vitamine C Peeling
Deze peeling is uitermate geschikt voor het stabiliseren van een melasma door het hoge percentage vitamine C. Deze peeling kan worden toegepast in de zomer.