DS Clinic

Definitief-logo-DS-clinic-BVH-1

Kinderen en gebit

Mondproblemen bij kinderen voorkomen? Niets zo vervelend als gaatjes in het melkgebit, omdat dit invloed kan hebben op het volwassengebit. Door slecht poetsen of door het eten en drinken met veel suikers, die worden omgezet naar zuren. En op die manier het glazuur kunnen aantasten, waardoor kinderen last krijgen van cariës of zelfs tanderosie.

Als melktanden doorkomen

Als de melktanden doorkomen zal de mond van je baby behoorlijk veranderen. Het is voor veel ouders een geweldige mijlpaal, als je kleine zo’n 6 tot 9 maanden oud is. Het is belangrijk om het melkgebit  meteen goed te verzorgen, om eventuele problemen te voorkomen.

Alle tanden en kiezen van het melkgebit

Benieuwd hoe je kunt zien dat melktanden doorkomen of wil je daarna weten of er al een tand doorkomt achter de melktand? Het melkgebit is compleet als jouw kleine zo’n 2,5 jaar oud is. Het gaat in totaal om 20 tanden en kiezen. De onderste snijtanden komen als eerste, terwijl de bovenste kiezen vaak het langst op zich laten wachten.

Als de melktanden doorkomen is het belangrijk om goed te letten op eventuele pijntjes bij je baby. Beginnen ze te kwijlen, gaan ze slechter slapen of willen ze overal op bijten en wrijven ze over de wangen of weigeren ze te eten? Maak een afspraak bij de mondhygiënist, zodat ik je precies kan uitleggen wat er misschien aan de hand is.

Als de melktanden doorkomen: goed poetsen

Zodra de melktanden doorkomen is het belangrijk om meteen goed te tandenpoetsen. Je begint met 1x per dag, tot je kleine 2 jaar oud is. Vanaf dat moment poets je 2x per dag.

Gebruik een leuke tandenborstel en speciale tandpasta voor kinderen tot 5 jaar. Zodat doorslikken nog geen probleem is en zelfs spoelen niet per se hoeft. Om het samen leuk te maken, net als de eerste bezoeken aan mij als mondhygiënist voor een frisse en gezonde mond.

Lees hier alles over mondproblemen en mondverzorging bij kinderen

Kinder mondhygienist

Kinder mondhygiënist gezocht? De beste keuze voor de babytandjes en het melkgebit. Om dat al regelmatig na te laten kijken en meteen met een goede mondverzorging

Lees verder »

Tanden wisselen

Gaat jouw kind de tanden wisselen? Een belangrijke fase, als overgang naar het volwassen gebit. Met wiebelende tanden, vaak tussen het zesde en veertiende levensjaar.

Lees verder »

Babytandjes

De eerste babytandjes zijn een geweldige mijlpaal voor de meeste ouders. Die doorkomen bij zo’n 6 tot 9 maanden, waarna het belangrijk is om goed

Lees verder »

Melkgebit

Het melkgebit van je kinderen goed verzorgen? Het is voor veel ouders een geweldige mijlpaal als de eerste tandjes doorkomen. De meeste kinderen zijn dan

Lees verder »

Zuigflescariës

Twijfel je of jouw baby last heeft van zuigflescariës? Het is tandbederf bij baby’s en peuters, waardoor er gaatjes in het melkgebit ontstaan. Dit komt

Lees verder »