DS Clinic

Definitief-logo-DS-clinic-BVH-1

Kinderen en gebit

Mondproblemen bij kinderen voorkomen? Niets zo vervelend als gaatjes in het melkgebit, omdat dit invloed kan hebben op het volwassengebit. Door slecht poetsen of door het eten en drinken met veel suikers, die worden omgezet naar zuren. En op die manier het glazuur kunnen aantasten, waardoor kinderen last krijgen van cariës of zelfs tanderosie.

Kinder mondhygienist

Kinder mondhygiënist gezocht? De beste keuze voor de babytandjes en het melkgebit. Om dat al regelmatig na te laten kijken en meteen met een goede mondverzorging te beginnen.

De babytandjes en het melkgebit zijn nog erg gevoelig. Het is belangrijk om dit regelmatig na te laten kijken, het liefst door een mondhygiënist speciaal voor kinderen. Met zorg en aandacht, bijvoorbeeld om je kleine te laten wennen aan de bezoeken.

Tip: afspraak maken bij de kinder mondhygiënist? Tot 18 jaar is dat voor jou als ouder gratis, omdat de kosten vergoed worden vanuit de basisdekking van de zorgverzekering. 

Mondhygiënist voor kinderen

Heeft jouw kind last van tandvlees of mondproblemen? Bij pijnlijk of bloedend tandvlees, een verkleurde tand en gaatjes kijk ik goed naar wat er aan de hand is. Als gediplomeerde mondhygiënist van DS Clinic weet ik wat er kan spelen en hoe ik dat bij kinderen het best kan oplossen.

Daarnaast adviseer ik over het tandenpoetsen, weet ik hoe de mondverzorging bij een beugel werkt en wat je kleine ervaart als de verstandskiezen of volwassen tanden doorkomen. Zodat je kunt rekenen op een mondhygiënist voor een kind, die weet wat zij ervaren.

Kinder mondhygiënist: met zorg en aandacht

Zoek je een kinder mondhygiënist met zorg en aandacht? Speciaal voor het melkgebit en voor mondproblemen bij kinderen.

Maak een afspraak of vraag me naar de mogelijkheden. Dan leg ik je graag uit waarom een bezoek aan mij als mondhygiënist voor kinderen een uitstekend idee is voor een goede mondverzorging.

Lees hier alles over mondproblemen en mondverzorging bij kinderen

Kinder mondhygienist

Kinder mondhygiënist gezocht? De beste keuze voor de babytandjes en het melkgebit. Om dat al regelmatig na te laten kijken en meteen met een goede mondverzorging

Lees verder »

Tanden wisselen

Gaat jouw kind de tanden wisselen? Een belangrijke fase, als overgang naar het volwassen gebit. Met wiebelende tanden, vaak tussen het zesde en veertiende levensjaar.

Lees verder »

Babytandjes

De eerste babytandjes zijn een geweldige mijlpaal voor de meeste ouders. Die doorkomen bij zo’n 6 tot 9 maanden, waarna het belangrijk is om goed

Lees verder »

Melkgebit

Het melkgebit van je kinderen goed verzorgen? Het is voor veel ouders een geweldige mijlpaal als de eerste tandjes doorkomen. De meeste kinderen zijn dan

Lees verder »

Zuigflescariës

Twijfel je of jouw baby last heeft van zuigflescariës? Het is tandbederf bij baby’s en peuters, waardoor er gaatjes in het melkgebit ontstaan. Dit komt

Lees verder »