DS Clinic

Definitief-logo-DS-clinic-BVH-1

Kinderen en gebit

Mondproblemen bij kinderen voorkomen? Niets zo vervelend als gaatjes in het melkgebit, omdat dit invloed kan hebben op het volwassengebit. Door slecht poetsen of door het eten en drinken met veel suikers, die worden omgezet naar zuren. En op die manier het glazuur kunnen aantasten, waardoor kinderen last krijgen van cariës of zelfs tanderosie.

Mondverzorging bij een beugel

Mondverzorging bij een beugel: dat vraagt om een beetje extra aandacht. Om alle tanden te poetsen, net als het ijzerwerk waar omheen makkelijk veel tandplak ontstaat. Waardoor zich sneller gaatjes en ontstekingen vormen, iets dat je bij kinderen  wilt voorkomen.

Poetsen: gebruik de juiste tandenborstel

Etensresten, tandplak en bacteriën kunnen zich makkelijk ophopen, door de hoekjes en lastige plekken die ontstaan als je een beugel draagt. Ik geef je een aantal handige tips om bij een beugel toch te zorgen voor een goede mondverzorging.

Gebruik bijvoorbeeld een geschikte tandenborstel. Zoals een handtandenborstel voor de kleine hoekjes, naast de elektrische tandenborstel voor de rest van je gebit. Met een kleinere borstelkop of met de speciale opzetstukken die er beschikbaar zijn. Die passen op de blokjes van de beugel, om de randen daarvan goed schoon te houden.

Tip: gebruik daarnaast ragers om tussen de slotjes en de draadjes te poetsen. En gebruik tandenstokers, mondwater of een waterflosser om ook op de moeilijkst bereikbare plekken te komen. De waterflosser staat ook wel bekend als een monddouche, voor een krachtige straal (mond)water, om tussen de tanden, kiezen, slotjes en draadjes goed schoon te maken. 

Mondverzorging bij een beugel

Ik vertel je als mondhygiënist graag over de beste mondverzorging bij een beugel. Maak een afspraak, dan laat ik je zien hoe je het best kunt poetsen en welke materialen en middelen je kunt gebruiken om jouw mond goed schoon te houden. Zodat je straks zowel een recht als een stralend schoon gebit hebt, als je de beugel uit kunt doen.

Lees hier alles over mondproblemen en mondverzorging bij kinderen

Kinder mondhygienist

Kinder mondhygiënist gezocht? De beste keuze voor de babytandjes en het melkgebit. Om dat al regelmatig na te laten kijken en meteen met een goede mondverzorging

Lees verder »

Tanden wisselen

Gaat jouw kind de tanden wisselen? Een belangrijke fase, als overgang naar het volwassen gebit. Met wiebelende tanden, vaak tussen het zesde en veertiende levensjaar.

Lees verder »

Babytandjes

De eerste babytandjes zijn een geweldige mijlpaal voor de meeste ouders. Die doorkomen bij zo’n 6 tot 9 maanden, waarna het belangrijk is om goed

Lees verder »

Melkgebit

Het melkgebit van je kinderen goed verzorgen? Het is voor veel ouders een geweldige mijlpaal als de eerste tandjes doorkomen. De meeste kinderen zijn dan

Lees verder »

Zuigflescariës

Twijfel je of jouw baby last heeft van zuigflescariës? Het is tandbederf bij baby’s en peuters, waardoor er gaatjes in het melkgebit ontstaan. Dit komt

Lees verder »