DS Clinic

Definitief-logo-DS-clinic-BVH-1

Kinderen en gebit

Mondproblemen bij kinderen voorkomen? Niets zo vervelend als gaatjes in het melkgebit, omdat dit invloed kan hebben op het volwassengebit. Door slecht poetsen of door het eten en drinken met veel suikers, die worden omgezet naar zuren. En op die manier het glazuur kunnen aantasten, waardoor kinderen last krijgen van cariës of zelfs tanderosie.

Ontstoken tandvlees bij kinderen

Ontdek je ontstoken tandvlees bij jouw kind? Heel vervelend, omdat het kan gaan bloeden en er rood en gezwollen uit zal zien. Bovendien zal het pijnlijk zijn of irriteren, iets waar je kleine veel last van kan hebben.

Eten, poetsen en aanraken kan pijnlijk zijn, dus het is belangrijk om het ontstoken tandvlees goed te behandelen. En de volgende keer te voorkomen, zodat dit niet kan uitgroeien tot een grotere ontsteking. Er ontstaat dan parodontitis, al komen die mondproblemen bij kinderen gelukkig weinig voor. 

Oorzaak van ontstoken tandvlees

Benieuwd hoe jouw kind last krijgt van ontstoken tandvlees? Vaak zijn voedselresten de oorzaak. In combinatie met speeksel en bacteriën, die leiden tot een plakkerige laag op de tanden. Het is tandplak, die je op tijd moet verwijderen.

Tandplak die te lang blijft zitten kan gaan irriteren en leiden tot een ontsteking. En het kan hard worden, waardoor er tandsteen ontstaat. Iets dat je zelf niet meer kunt verwijderen, maar waar ik je als mondhygiënist goed bij kan helpen. 

Voorkomen en behandelen: ontstoken tandvlees bij kinderen

Het ontstoken tandvlees bij jouw kind behandelen en de volgende keer voorkomen? Ik zorg als mondhygiënist voor gezond tandvlees bij kinderen. Te herkennen aan een roze kleur, strak om de tanden en natuurlijk zonder dat het bloedt bij het poetsen.

Tip: poets de tanden van kinderen 2x per dag, met tandpasta met fluoride voor het glazuur

Ik help je graag bij ontstoken tandvlees, een slechte adem en andere mondproblemen bij kinderen. Door te behandelen en met jou en je kind te oefenen, bijvoorbeeld om alle tandplak netjes te verwijderen. 

Lees hier alles over mondproblemen en mondverzorging bij kinderen

Kinder mondhygienist

Kinder mondhygiënist gezocht? De beste keuze voor de babytandjes en het melkgebit. Om dat al regelmatig na te laten kijken en meteen met een goede mondverzorging

Lees verder »

Tanden wisselen

Gaat jouw kind de tanden wisselen? Een belangrijke fase, als overgang naar het volwassen gebit. Met wiebelende tanden, vaak tussen het zesde en veertiende levensjaar.

Lees verder »

Babytandjes

De eerste babytandjes zijn een geweldige mijlpaal voor de meeste ouders. Die doorkomen bij zo’n 6 tot 9 maanden, waarna het belangrijk is om goed

Lees verder »

Melkgebit

Het melkgebit van je kinderen goed verzorgen? Het is voor veel ouders een geweldige mijlpaal als de eerste tandjes doorkomen. De meeste kinderen zijn dan

Lees verder »

Zuigflescariës

Twijfel je of jouw baby last heeft van zuigflescariës? Het is tandbederf bij baby’s en peuters, waardoor er gaatjes in het melkgebit ontstaan. Dit komt

Lees verder »