DS Clinic

Definitief-logo-DS-clinic-BVH-1

Kinderen en gebit

Mondproblemen bij kinderen voorkomen? Niets zo vervelend als gaatjes in het melkgebit, omdat dit invloed kan hebben op het volwassengebit. Door slecht poetsen of door het eten en drinken met veel suikers, die worden omgezet naar zuren. En op die manier het glazuur kunnen aantasten, waardoor kinderen last krijgen van cariës of zelfs tanderosie.

Slechte adem bij kinderen

Last van een slechte adem bij kinderen? Je wilt natuurlijk niet dat jouw kinder daarom bekend staat. En vriendjes en vriendinnetjes daarover klagen of jouw kleine met scheve blikken aankijken.

Benieuwd hoe kinderen last krijgen van een slechte adem en wat ik daaraan kan doen? Het begint vaak bij slechte gebitsverzorging, maar het kan ook gaan om andere mondproblemen.

Oorzaken van een slechte adem (halitose)

De oorzaak van een slechte adem bij een kind ligt meestal bij bacteriën, die zich op verschillende plekken kunnen bevinden:

  • Mond
  • Keel
  • Neus

De aanwezige bacteriën produceren gassen met een zwavelachtige geur. Een andere oorzaak kan ontstoken tandvlees zijn, net als een onverzorgd gebit.

Tip: te veel bacteriën in de mond van jouw kind herkennen? Let op een wit-geel laagje op de tong, die we ‘tongbeslag’ noemen. 

Het is belangrijk om de oorzaak van de slechte adem bij jouw kind op tijd te laten behandelen. En daar goed naar te laten kijken, omdat het ook kan wijzen op problemen met de neus- en keelamandelen. Twijfel je daarover? Maak een afspraak bij de huisarts, die je kan doorverwijzen naar een KNO-arts.

Slechte adem bij kinderen: voorkomen en behandelen

De slechte adem bij jouw kind behandelen en de volgende keer voorkomen? Het begint met goed poetsen, voor een goede mondhygiëne. Poets minimaal twee keer per dag, vanaf het tweede levensjaar van jouw kleine. Tot die tijd is één keer per dag voldoende.

Tip: ontstoken tandvlees bij kinderen voorkomen? Poets minimaal twee keer per dag en gebruik daarnaast floss, tandenstokers of ragers om ook tussen de tanden en kiezen te reinigen. Ik leg je graag uit hoe je dit het best doet.

Reinig op die manier het gebied en vergeet ook de tong niet. Gebruik een speciale tongreiniger, om de bacteriën en het ‘tongbeslag’ van de tong te reinigen. Iets dat ik graag met jou en je kind oefen. Om een slechte adem bij je kind te voorkomen.

Lees hier alles over mondproblemen en mondverzorging bij kinderen

Kinder mondhygienist

Kinder mondhygiënist gezocht? De beste keuze voor de babytandjes en het melkgebit. Om dat al regelmatig na te laten kijken en meteen met een goede mondverzorging

Lees verder »

Tanden wisselen

Gaat jouw kind de tanden wisselen? Een belangrijke fase, als overgang naar het volwassen gebit. Met wiebelende tanden, vaak tussen het zesde en veertiende levensjaar.

Lees verder »

Babytandjes

De eerste babytandjes zijn een geweldige mijlpaal voor de meeste ouders. Die doorkomen bij zo’n 6 tot 9 maanden, waarna het belangrijk is om goed

Lees verder »

Melkgebit

Het melkgebit van je kinderen goed verzorgen? Het is voor veel ouders een geweldige mijlpaal als de eerste tandjes doorkomen. De meeste kinderen zijn dan

Lees verder »

Zuigflescariës

Twijfel je of jouw baby last heeft van zuigflescariës? Het is tandbederf bij baby’s en peuters, waardoor er gaatjes in het melkgebit ontstaan. Dit komt

Lees verder »