DS Clinic

Definitief-logo-DS-clinic-BVH-1

Kinderen en gebit

Mondproblemen bij kinderen voorkomen? Niets zo vervelend als gaatjes in het melkgebit, omdat dit invloed kan hebben op het volwassengebit. Door slecht poetsen of door het eten en drinken met veel suikers, die worden omgezet naar zuren. En op die manier het glazuur kunnen aantasten, waardoor kinderen last krijgen van cariës of zelfs tanderosie.

Tandenpoetsen bij baby’s

Tandenpoetsen bij baby’s? Het is belangrijk om daar al vroeg mee te beginnen. Start bij het doorkomen van het eerste babytandje . Poets eerst 1x per dag, en 2x per dag zodra je kleine twee jaar oud is.

Wennen aan het poetsen

Veel ouders vragen me wanneer het tandenpoetsen bij baby’s een goed idee is. Start daarmee zodra de eerste tandjes doorkomen. Ook als dat nog moeilijk is, om er goed aan te wennen.

Tip: lukt het niet goed om te poetsen? Liggend gaat dat vaak het best. En laat het hoofdje rusten op je hand of gebruik de commode. Poets volgens de 3 B’s, voor de bovenkant, binnenkant en buitenkant. 

De babytandjes zijn nog extra gevoelig, omdat het glazuur nog niet is uitgehard. En wanneer het baby tandenpoetsen een goed idee is? Doe dat voor het slapen gaan.

Tandenpoetsen bij baby’s: welke tandenborstel?

Zoek je voor het tandenpoetsen bij baby’s naar handige tips? Gebruik een tandenborstel speciaal voor baby’s en kinderen tot 5 jaar oud. Die hebben een kleine kop en zachte haartjes. Kies een leuke kleur of zoek de borstel samen uit, zodat het leuk wordt om de tandjes te poetsen. 

Tip: babytandenborstels worden ook wel ‘vingertandenborstels’ genoemd. 

Gebruik speciale tandenpasta, voor peuters en kleuters tot 5 jaar. Doorslikken is dan nog niet gevaarlijk en spoelen is niet per se nodig. Om het tandenpoetsen leuker te maken, waarmee je bijvoorbeeld zuigflescariës kunt voorkomen. 

Lees hier alles over mondproblemen en mondverzorging bij kinderen

Kinder mondhygienist

Kinder mondhygiënist gezocht? De beste keuze voor de babytandjes en het melkgebit. Om dat al regelmatig na te laten kijken en meteen met een goede mondverzorging

Lees verder »

Tanden wisselen

Gaat jouw kind de tanden wisselen? Een belangrijke fase, als overgang naar het volwassen gebit. Met wiebelende tanden, vaak tussen het zesde en veertiende levensjaar.

Lees verder »

Babytandjes

De eerste babytandjes zijn een geweldige mijlpaal voor de meeste ouders. Die doorkomen bij zo’n 6 tot 9 maanden, waarna het belangrijk is om goed

Lees verder »

Melkgebit

Het melkgebit van je kinderen goed verzorgen? Het is voor veel ouders een geweldige mijlpaal als de eerste tandjes doorkomen. De meeste kinderen zijn dan

Lees verder »

Zuigflescariës

Twijfel je of jouw baby last heeft van zuigflescariës? Het is tandbederf bij baby’s en peuters, waardoor er gaatjes in het melkgebit ontstaan. Dit komt

Lees verder »