DS Clinic

Definitief-logo-DS-clinic-BVH-1

Kinderen en gebit

Mondproblemen bij kinderen voorkomen? Niets zo vervelend als gaatjes in het melkgebit, omdat dit invloed kan hebben op het volwassengebit. Door slecht poetsen of door het eten en drinken met veel suikers, die worden omgezet naar zuren. En op die manier het glazuur kunnen aantasten, waardoor kinderen last krijgen van cariës of zelfs tanderosie.

Tandenpoetsen bij peuters en kleuters

Tips voor het tandenpoetsen bij peuters en kleuters gezocht? Het is belangrijk om goed te poetsen en jouw peuter of kleuter daar bovendien les in te geven. Jong geleerd is oud gedaan, dus poets het melkgebit twee keer per dag vanaf het tweede levensjaar van jouw kleine. Tot die tijd is 1x per dag voldoende.

Tandenpoetsen: 3 tips om les te geven

Zoek je tips voor het tandenpoetsen bij jouw peuter en kleuter? Met 3 handige tips maak je er een leuke les van:

 • Koop een leuke tandenborstel
  Gebruik een tandenborstel voor peuters en kleuters. Te herkennen aan de zachte haren en een kleine kop, om overal goed bij te kunnen komen. Poets volgens de 3 B’s, voor de bovenkant, binnenkant en buitenkant.
  Tip: elektrisch tandenpoetsen voor peuters is een goed idee. Koop opnieuw een speciale borstel voor peuters en kleuters, speciaal voor hun nog kleine(re) gebit. 
 • Gebruik speciale tandpasta
  Poets met speciale tandpasta, speciaal voor peuters en kleuters tot 5 jaar waarbij de melktanden doorkomen . De tandpasta heeft een voor hen aangename smaak en de juiste hoeveelheid fluoride. Inslikken is daardoor niet erg en spoelen is niet per sé nodig.
 • Zorg voor plezier tijdens het poetsen
  Maak van het tandenpoetsen een leuke les. Met een tandenborstel die je samen uitzoekt, door het ze spelenderwijs te leren en door ook zelf je tanden te poetsen. Zodat je kleine jou kan nadoen. En bezoek regelmatig de mondhygiënist, om te voorkomen dat jouw kind zal eng zal vinden.

Lees hier alles over mondproblemen en mondverzorging bij kinderen

Kinder mondhygienist

Kinder mondhygiënist gezocht? De beste keuze voor de babytandjes en het melkgebit. Om dat al regelmatig na te laten kijken en meteen met een goede mondverzorging

Lees verder »

Tanden wisselen

Gaat jouw kind de tanden wisselen? Een belangrijke fase, als overgang naar het volwassen gebit. Met wiebelende tanden, vaak tussen het zesde en veertiende levensjaar.

Lees verder »

Babytandjes

De eerste babytandjes zijn een geweldige mijlpaal voor de meeste ouders. Die doorkomen bij zo’n 6 tot 9 maanden, waarna het belangrijk is om goed

Lees verder »

Melkgebit

Het melkgebit van je kinderen goed verzorgen? Het is voor veel ouders een geweldige mijlpaal als de eerste tandjes doorkomen. De meeste kinderen zijn dan

Lees verder »

Zuigflescariës

Twijfel je of jouw baby last heeft van zuigflescariës? Het is tandbederf bij baby’s en peuters, waardoor er gaatjes in het melkgebit ontstaan. Dit komt

Lees verder »