DS Clinic

Definitief-logo-DS-clinic-BVH-1

Kinderen en gebit

Mondproblemen bij kinderen voorkomen? Niets zo vervelend als gaatjes in het melkgebit, omdat dit invloed kan hebben op het volwassengebit. Door slecht poetsen of door het eten en drinken met veel suikers, die worden omgezet naar zuren. En op die manier het glazuur kunnen aantasten, waardoor kinderen last krijgen van cariës of zelfs tanderosie.

Tanderosie bij kinderen

Herken je tanderosie bij kinderen? Een van de bekende mondproblemen, zowel bij kinderen als tieners. Door slijtage van de tanden en het oplossen van het tandglazuur.

Wat zijn de oorzaken?

Benieuwd naar belangrijke oorzaken van tanderosie bij een kind? Ik zet ze voor je op een rij:

  • Eten en drinken
    Met name zuren uit eten en drinken leiden tot tanderosie bij kinderen. Pas op met frisdrank, sapjes en bijvoorbeeld energiedrankjes. En let ook op hoe de kinderen eten en drinken. Beperk het aantal eetmomenten per dag en laat het eten en drinken niet te lang in de mond zitten voor het doorslikken.
  • Gebruik van medicijnen
    Sommige medicijnen beïnvloeden de speekselproductie, waardoor dit kan leiden tot meer tanderosie. De slijtage van de tanden van kinderen neemt toe, iets dat gaatjes en andere mondproblemen in de hand werkt.

Tip: tanderosie bij kinderen herkennen? Dit kan ik als mondhygiënist voor je doen. Wacht niet te lang, bijvoorbeeld als de randen van de tanden dunner en doorzichtiger worden. 

Tanderosie behandeling bij kinderen

Tanderosie bij jouw kind laten behandelen? Voorkomen is altijd beter dan genezen. En is het daarvoor helaas te laat? Bezoek regelmatig de mondhygiënist. Ik kan kinderen helpen en adviseren bij veel gaatjes en verkleurde tanden, net als wanneer ze last hebben van tanderosie.

Lees hier alles over mondproblemen en mondverzorging bij kinderen

Kinder mondhygienist

Kinder mondhygiënist gezocht? De beste keuze voor de babytandjes en het melkgebit. Om dat al regelmatig na te laten kijken en meteen met een goede mondverzorging

Lees verder »

Tanden wisselen

Gaat jouw kind de tanden wisselen? Een belangrijke fase, als overgang naar het volwassen gebit. Met wiebelende tanden, vaak tussen het zesde en veertiende levensjaar.

Lees verder »

Babytandjes

De eerste babytandjes zijn een geweldige mijlpaal voor de meeste ouders. Die doorkomen bij zo’n 6 tot 9 maanden, waarna het belangrijk is om goed

Lees verder »

Melkgebit

Het melkgebit van je kinderen goed verzorgen? Het is voor veel ouders een geweldige mijlpaal als de eerste tandjes doorkomen. De meeste kinderen zijn dan

Lees verder »

Zuigflescariës

Twijfel je of jouw baby last heeft van zuigflescariës? Het is tandbederf bij baby’s en peuters, waardoor er gaatjes in het melkgebit ontstaan. Dit komt

Lees verder »