DS Clinic

Definitief-logo-DS-clinic-BVH-1

Laserontharing

Ongewenste haargroei of overbeharing kan erg vervelend zijn, met name op plekken waar de haren goed zichtbaar zijn zoals het gelaat, armen en benen. Zo kun je last hebben van rode bultjes, jeuk en ingegroeide haren door scheren en harsen. Met laser ontharen kun je een grote stap zetten in de richting van definitief ontharen. Bij DS Clinic in Zaandam behandelen wij jouw haar met wereld beste laser de Duetto MT laser waarmee ieder huidtype op een veilige manier behandeld kan worden.

Hoe werkt laserontharing?
Bij een laserontharing worden de haartjes bij de haarwortel door middel van lichtpulsen vernietigd. Dit gebeurt door opname van het licht in de pigmenten van de haarwortel, zonder enige beschadiging van de huid erom heen. Hierdoor groeien de haartjes langzamer en vallen ze uiteindelijk uit. Voor een optimaal resultaat zijn er meerdere behandelingen nodig. DS Clinic is gespecialiseerd  op het gebied van laser ontharen voor zowel donkere als lichte huidtypes.

Hoe werkt de Duetto MT EVO
De Duetto MT EVO laser bevat verschillende lasers waardoor er altijd een passende oplossing kan worden gevonden. De Duetto MT EVO laser bevat twee gouden standaarden, de Alexandrite- en de Nd:YAG laser op het vlak van laserontharing, vaatbehandeling en hyperpigmentatie. De Duetto MT EVO is één van de weinige systemen die in staat is beide lasers met elkaar te combineren, dankzij de Mixed Technology (MT). Dit zorgt voor een nog effectievere, maar bovenal ook veiligere behandeling.

De twee laserbronnen van Duetto MT EVO wordt als volgt toegepast:
– De Alexandrite 755nm laser is de gouden standaard voor ontharen van huidtypes I tot III en benigne hyperpigmentatie behandeling. De Alexandrite laser wordt geabsorbeerd door pigment wat zorgt dat deze laser ingezet kan worden voor ongewenste haargroei en  pigmentvlekken. Bij laserontharing absorbeert het pigment in het haarzakje het laserlicht wat wordt omgezet in warmte, hierdoor beschadigd het haarzakje wat maakt dat er op den duur geen haargroei meer mogelijk is.

– De Nd:YAG 1064nm laser is bij ontharing uitermate geschikt voor huidtypes IV-VI, donkere huidtypes. Wat maakt dat deze geheel veilig is voor de donkere huid. Maar ook voor vasculaire behandelingen. Bij de behandeling van bijvoorbeeld couperose, verwijde vaatjes, bloedblaasjes en beenvaatjes wordt de effectieve Nd:YAG ingezet. Deze laser wordt goed geabsorbeerd door bloed en zorgt ervoor dat eiwitten in het bloed stollen wat ervoor zorgt dat de vaatwandjes beschadigen en opgeruimd worden door het lichaam.

Voor een laserbehandeling in het gezicht kun je in aanmerking komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding van jouw zorgverzekeraar, mits je hier aanvullend voor verzekerd bent en een verwijsbrief van jouw arts hebt. Je dient de factuur zelf in te dienen bij jouw zorgverzekeraar.

De Duetto MT EVO laser bevat de Alexandrite- en de Nd:YAG laser. Beide lasers staan bekend als gouden standaarden op het vlak van  laserontharing en vaatbehandelingen. De Duetto MT EVO is één van de weinige systemen die in staat is beide lasers met elkaar te combineren. Dit zorgt voor een nog effectievere, maar bovenal ook veiligere behandeling.

Voordat de behandeling start vindt er eerst een uitgebreide intake plaats om de werking en verwachtingen met jou door te nemen. Vooraf aan de behandeling wordt de huid schoongemaakt. Vervolgens zullen de haartjes in het te behandelende gebied verwijderd worden door middel van een scheermesje. Dit kan in overleg ook zelf thuis gedaan worden. De losse haartjes zullen worden verwijderd, en het behandelgebied eventueel afgetekend met een huidpotlood. Er wordt altijd eerst een test shot gedaan om te kijken of de gekozen instelling correct is. Er zijn verschillende instelmogelijkheden van de laser, deze worden nauwkeurig ingesteld volgens huidtype, haarkleur en haardikte.

Uit groot wereldwijd onderzoek is gebleken dat er gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig zijn. Maar het is altijd verschillend per persoon. Zo zijn er klanten die na 3 behandelingen al klaar en er zijn ook klanten die meer dan 8 behandelingen nodig hebben gehad.

 

Na de behandeling voelt de huid nog wat warm aan. Ook kun je wat vochtbultjes (peri folliculair oedeem) zien op de huid en tevens enkele verbrande haartjes. Dit is een normale reactie en hoort bij de laserbehandeling. Je kunt daarna uw dagelijkse bezigheden gewoon hervatten. Na ongeveer 2-3 weken zullen de haartjes uit gaan vallen.

Na elke behandeling is er resultaat te zien. De haren worden dunner en de dichtheid wordt kleiner. Hierdoor voelen bijvoorbeeld de oksels, bikinilijn of benen veel minder stoppelig aan. De haren vallen na 2-3 weken uit en dit is dus heel handig wanneer er voor een vakantie een behandeling wordt uitgevoerd.

Na de behandeling kan de huid gekoeld worden met een coldpack om verlichting te geven. Hoe moet je je huid verzorgen na laserontharing?

• Bescherm je huid tegen de zon.
• Niet krabben of pulken.
• Draag geen strakke of schurende kleding.
• Koel je huid als je hier behoefte aan hebt.
• Smeer verzorgende crème (met Aloë Vera)

Mixed Technology
De Mixed Technology, of MT, kan de laser nog specifieker op jouw huidtype worden aangepast. De Duetto MT EVO maakt gebruik van de nieuwste generatie MT, voor de beste resultaten. De Mixed Technology zorgt ervoor dat de twee type lasers, de Alexendrite en de Nd:YAG samenkomen voor een laserbehandeling die speciaal op jouw huid is afgericht. De lasers kunnen zowel met twee stralen tegelijkertijd gebruikt worden, of gemend worden tot één straal. De MT is veelzijdig en specifiek en zorgt ervoor dat jij altijd de best mogelijke behandeling krijgt.

De Air Skin Cyro 7 en de Twain handstukken
Bij de Duetto MT EVO komen ook een Air Skin Cyro 7 en Twain handstukken. Die eerste zorgt er met koele lucht voor dat de behandeling voor laser ontharen veel minder pijnlijk is. Ook de kans op letsel wordt hiermee gereduceerd. Waar de Air Skin Cyro voor grotere oppervlakken is, zijn de Twain handstukken voor de kleinere oppervlaktes. Zij zorgen ervoor dat de laser ook goed in de moeilijkste posities kan komen en dat ook hier een koele lucht voor opluchting en pijnverlichting zorgt. Dankzij deze handstukken kan je bij de DS Clinic, je ook in de kleinste en vervelendste hoekjes definitief ontharen.