DS Clinic

Definitief-logo-DS-clinic-BVH-1
Diabetes en mondproblemen

Mondproblemen

Last van mondproblemen? Je kunt last hebben van gaatjes (cariës), tandpijn, kiespijn, pijnlijk, ontstoken en bloeden tandvlees of parodontitis, tanderosie en bijvoorbeeld een slechte adem. Typische mondproblemen bij volwassenen en ouderen die ik als mondhygiënist meteen herken, en kan helpen ze te voorkomen en te behandelen.

Diabetes en mondproblemen

Last van diabetes en mondproblemen? De twee gaan helaas vaak samen, waardoor een goede mondverzorging bij suikerziekte extra belangrijk is. Laat je gebit regelmatig goed controleren en voorkom op die manier onnodige mondproblemen .

Herkennen: 5 duidelijke signalen

Diabetes is een stofwisselingsziekte, waardoor de bloedsuikerspiegel niet goed op peil blijft. Waardoor er te veel suiker in het bloed zit, onder andere schadelijk voor de mond. Bovendien genezen ontstekingen minder goed, waardoor het belangrijk is om mij als mondhygiënist bij DS Clinic aan te geven dat je last hebt van diabetes.

Zeker weten dat je geen ongemerkte mondproblemen ontwikkelt? Let goed op deze 5 signalen:

  • Last van een droge mond
  • Gevoelig, rood en bloedend tandvlees
  • Slechte adem en een vieze smaak in de mond
  • Gevoelige tanden bij warm of koud eten en drinken
  • Wondjes of zweertjes in de mond

Het is bij mondproblemen en diabetes extra belangrijk om goed te poetsen. Twee keer per dag met fluoridehoudende tandpasta en door daarna te flossen of stokeren.

Let op: pas op met mondwater met te veel alcohol, omdat dit de mond kan uitdrogen.

Behandeling bij diabetes en mondproblemen

Last van diabetes en mondproblemen en benieuwd naar de behandeling? Kom in ieder geval twee keer per jaar naar de mondhygiënist om het gebit goed te laten reinigen. Net als bij verkleurde tanden en een droge mond door hartproblemen  kan ik je dan goed helpen met de behandeling.

Tip: het risico op mondproblemen bij diabetes verkleinen? Stop in ieder geval met roken. Roken zit een goede doorbloeding van het tandvlees in de weg, waardoor het kaakbot kan afbreken (parodontitis).

Lees hier meer over mondproblemen

Slechte adem

Last van een slechte adem? Heel vervelend voor jezelf en voor jouw omgeving. En een van de mondproblemen die je zelf niet altijd in de

Lees verder »

Gevoelige tanden

Last van gevoelige tanden? Pijnlijk bij het eten of drinken van warme of koude producten. Met een acute pijnprikkel of een ander naar gevoel, omdat

Lees verder »
Tanderosie

Tanderosie

Last van tanderosie? Het is de aantasting van het tandglazuur door zuren uit voeding, drinken of maagzuur. Het tandglazuur lost als het ware op, waardoor

Lees verder »