DS Clinic

Definitief-logo-DS-clinic-BVH-1

Mondproblemen

Last van mondproblemen? Je kunt last hebben van gaatjes (cariës), tandpijn, kiespijn, pijnlijk, ontstoken en bloeden tandvlees of parodontitis, tanderosie en bijvoorbeeld een slechte adem. Typische mondproblemen bij volwassenen en ouderen die ik als mondhygiënist meteen herken, en kan helpen ze te voorkomen en te behandelen.

Gevoelige tanden

Last van gevoelige tanden? Pijnlijk bij het eten of drinken van warme of koude producten. Met een acute pijnprikkel of een ander naar gevoel, omdat het tandbeen (dentine) bloot komt te liggen. Of omdat het tandvlees terugtrekt en de wortels niet goed meer kan beschermen. Waardoor er mondproblemen  ontstaan, waar ik je als mondhygiënist van DS Clinic goed bij kan helpen.

Oorzaken van gevoelige tanden

Benieuwd naar de gevoelige tanden symptomen en de belangrijke oorzaken die daarvoor gelden? Ik zet ze voor je op een rij:

 • Zuren in eten en drinken
  De zuren in ons eten en drinken tasten het tandglazuur aan. Er kan tanderosie ontstaan, waardoor je last krijgt van gevoelige tanden.
 • Te hard poetsen
  Poets je (ongemerkt) te hard? Het tandvlees kan terugtrekken, waardoor de wortels bloot komen te liggen.
 • Tandenknarsen
  Er ontstaat slijtage langs de tandvleesrand. Zelfs het sterke tandglazuur is hier namelijk niet tegen bestand. Ik kan als mondhygiënist herkennen of je dit in je slaap doet.
 • Gaatjes (cariës)
  Last van gaatjes ? Ze tasten het tandglazuur en tandbeen eronder aan, waardoor jouw tanden gevoelig zullen zijn.
 • Teruggetrokken tandvlees
  Een bekende oorzaak van gevoelige tanden, omdat de wortel bloot komt te liggen.

Voorkomen en behandelen

Benieuwd hoe je gevoelige tanden kunt voorkomen of laten behandelen? Begin met een goede mondhygiëne. Door twee keer per dag goed te poetsen, het liefst elektrisch. En door te flossen, stokeren of rageren. Waar ik je als mondhygiënist natuurlijk graag bij help.

En heb je tand- of kiespijn waar je iets aan wilt doen? Ik behandel gevoelige tanden, bijvoorbeeld met een speciale tandpasta. Om de tandbeenkanaaltjes af te dichten en de zenuwprikkel weg te nemen.

Lees hier meer over mondproblemen

Slechte adem

Last van een slechte adem? Heel vervelend voor jezelf en voor jouw omgeving. En een van de mondproblemen die je zelf niet altijd in de

Lees verder »

Gevoelige tanden

Last van gevoelige tanden? Pijnlijk bij het eten of drinken van warme of koude producten. Met een acute pijnprikkel of een ander naar gevoel, omdat

Lees verder »
Tanderosie

Tanderosie

Last van tanderosie? Het is de aantasting van het tandglazuur door zuren uit voeding, drinken of maagzuur. Het tandglazuur lost als het ware op, waardoor

Lees verder »