DS Clinic

Definitief-logo-DS-clinic-BVH-1

Mondproblemen

Last van mondproblemen? Je kunt last hebben van gaatjes (cariës), tandpijn, kiespijn, pijnlijk, ontstoken en bloeden tandvlees of parodontitis, tanderosie en bijvoorbeeld een slechte adem. Typische mondproblemen bij volwassenen en ouderen die ik als mondhygiënist meteen herken, en kan helpen ze te voorkomen en te behandelen.

Parodontitis behandelingen

Ontstoken tandvlees breidt zich zonder behandeling uit naar het kaakbot. Het ontstoken tandvlees zal opzwellen, snel bloeden en loslaten van tanden en kiezen. Wij kunnen met een pocketsonde en röntgenfoto’s met zekerheid vaststellen of er sprake is van parodontitis.

 Onze behandelmethode

Parodontitis staat voor ontstoken tandvlees dat leidt tot schade aan datzelfde tandvlees en/of het kaakbot. Een laserbehandeling voorkomt verdere problemen, door tandplaque en tandsteen zeer grondig te verwijderen. Bovendien is de behandeling pijnloos.

  1. Mondverzorging en dagelijkse routine
    We vragen altijd eerst naar uw dagelijkse routine voor mondverzorging. Met praktische tips helpen we die te verbeteren, om toekomstige tandvleesontstekingen te voorkomen.
  2. Uitgebreide gebitsreiniging
    Na de intake doen we een uitgebreide gebitsreiniging. We verwijderen al het zichtbare tandplaque en tandsteen. Na het bepalen van de pocketdiepte starten we de laserbehandeling.
  3. Laserbehandeling
    Tijdens de laserbehandeling zullen we bacteriën in de pockets effectief doden. Onze methode is 100% veilig en niet schadelijk voor kronen en vullingen. Bovendien ervaren de meeste patiënten dit als een pijnloze behandeling.

 In één of twee behandelingen

Afhankelijk van het resultaat stellen we een eventuele tweede behandeling voor. Hiermee garanderen we volledige verwijdering van de bacteriën in de pockets, zodat het tandvlees vlot en voorspoedig zal genezen.

Na de behandeling adviseren we te spoelen met chloorhexidine 0,06% en het gebruik van een monddouche.

Lees hier meer over mondproblemen

Slechte adem

Last van een slechte adem? Heel vervelend voor jezelf en voor jouw omgeving. En een van de mondproblemen die je zelf niet altijd in de

Lees verder »

Gevoelige tanden

Last van gevoelige tanden? Pijnlijk bij het eten of drinken van warme of koude producten. Met een acute pijnprikkel of een ander naar gevoel, omdat

Lees verder »
Tanderosie

Tanderosie

Last van tanderosie? Het is de aantasting van het tandglazuur door zuren uit voeding, drinken of maagzuur. Het tandglazuur lost als het ware op, waardoor

Lees verder »