DS Clinic

Definitief-logo-DS-clinic-BVH-1
Pijnlijk tandvlees

Mondproblemen

Last van mondproblemen? Je kunt last hebben van gaatjes (cariës), tandpijn, kiespijn, pijnlijk, ontstoken en bloeden tandvlees of parodontitis, tanderosie en bijvoorbeeld een slechte adem. Typische mondproblemen bij volwassenen en ouderen die ik als mondhygiënist meteen herken, en kan helpen ze te voorkomen en te behandelen.

Pijnlijk tandvlees

Last van pijnlijk tandvlees? Het is een van de belangrijke tandvleesproblemen. Waardoor je last krijgt van een pijnlijk kloppend gevoel of overgevoeligheid en irritatie. Iets dat ik goed kan behandelen, door nauwkeurig te kijken naar de oorzaak.

4 belangrijke oorzaken

Last van geïrriteerd tandvlees of een pijnlijk en kloppend gevoel boven of onder de kiezen en tanden? Dat kan verschillende oorzaken hebben:

 • Slecht tandenpoetsen
  Als etensresten, bacteriën en speeksel te lang in de mond blijven zitten vormt dit tandplak en later tandsteen. Schadelijk voor zowel het tandglazuur als het tandvlees, maar gelukkig goed te behandelen door mij als mondhygiënist bij DS Clinic.
 • Etensresten op de rand
  Blijven etensresten zitten op de tand tussen een kies of tand en het tandvlees? Het kan leiden tot een acute irritatie, die zelfs kan uitgroeien tot een ontsteking als je dit niet op tijd laat behandelen.
 • Aften in de mond
  Aften zijn kleine zweertjes of blaasjes in de mond. Je kunt er last van hebben op de lippen, wangen of onder de tong. Het kan komen door een slechte mondhygiëne, een te lage weerstand of zelfs een ziekte in het maagdarmkanaal en stress. Tip: last van aften? Vermijd pittig en zuur eten. 
 • Irritatie door te hard poetsen
  Voorkom dat je te hard poetst, omdat er een zogenaamd ‘poetstrauma’ kan ontstaan. Als je te hard drukt op het tandvlees kan dit beschadigd raken en geïrriteerd of zelfs pijnlijk aanvoelen.

Voorkomen en behandelen: pijnlijk tandvlees

Geïrriteerd of pijnlijk tandvlees voorkomen? Ik help je als mondhygiënist goed te poetsen, te flossen, rageren en stokeren. Met duidelijke instructies en handige tips, om je tandvlees en de rest van je mond gezond te houden.

En heb je last van veel bloedend of ontstoken tandvlees ? Als mondhygiënist meet ik de ruimte tussen de tanden en het tandvlees (de pockets). Om vast te stellen wat er aan de hand is en bijvoorbeeld de ontwikkeling van parodontitis te voorkomen.

Lees hier meer over mondproblemen

Slechte adem

Last van een slechte adem? Heel vervelend voor jezelf en voor jouw omgeving. En een van de mondproblemen die je zelf niet altijd in de

Lees verder »

Gevoelige tanden

Last van gevoelige tanden? Pijnlijk bij het eten of drinken van warme of koude producten. Met een acute pijnprikkel of een ander naar gevoel, omdat

Lees verder »
Tanderosie

Tanderosie

Last van tanderosie? Het is de aantasting van het tandglazuur door zuren uit voeding, drinken of maagzuur. Het tandglazuur lost als het ware op, waardoor

Lees verder »