DS Clinic

Definitief-logo-DS-clinic-BVH-1

Mondproblemen

Last van mondproblemen? Je kunt last hebben van gaatjes (cariës), tandpijn, kiespijn, pijnlijk, ontstoken en bloeden tandvlees of parodontitis, tanderosie en bijvoorbeeld een slechte adem. Typische mondproblemen bij volwassenen en ouderen die ik als mondhygiënist meteen herken, en kan helpen ze te voorkomen en te behandelen.

Slechte adem

Last van een slechte adem? Heel vervelend voor jezelf en voor jouw omgeving. En een van de mondproblemen die je zelf niet altijd in de gaten hebt. Wat je onzeker kan maken als je er last van hebt, al kan ik je er gelukkig goed bij helpen.

Oorzaken en symptomen

Benieuwd hoe een slechte adem ontstaat? Het gaat om 3 belangrijke oorzaken:

  • Tandvleesontsteking
    Een tandvleesontsteking of parodontitis kan leiden tot een slechte adem. Het is het gevolg van slecht of te weinig poetsen, waardoor er te veel bacteriën achterblijven op de tanden en kiezen.
  • Bijholteontsteking of poliep
    Last van een probleem in de neus- of keelholte? Een bijholteontsteking of poliep kan leiden tot een slechte adem. Ga naar de huisarts en vraag om een doorverwijzing naar een KNO-arts die er naar kan kijken.
  • Roken of alcoholgebruik
    (Veel) roken of gebruik van alcohol kan leiden tot een slechte adem. Net als het eten van knoflook, uien of gekruid eten. En slapen, omdat de speekselproductie dan lager is en je wakker wordt met een slechte adem.

Wat te doen? Behandeling van slechte adem

Wil je een slechte adem voorkomen? Drink ’s morgens een glas water, let op je voeding en stop met roken en overmatig alcoholgebruik. Ga bovendien twee keer per jaar naar de mondhygiënist, om jouw gebit goed te laten controleren.

Of ik jouw slechte adem kan behandelen ligt aan de precieze oorzaak daarvan. Ik leg je graag uit wat ik ertegen kan doen.

Lees hier meer over mondproblemen

Slechte adem

Last van een slechte adem? Heel vervelend voor jezelf en voor jouw omgeving. En een van de mondproblemen die je zelf niet altijd in de

Lees verder »

Gevoelige tanden

Last van gevoelige tanden? Pijnlijk bij het eten of drinken van warme of koude producten. Met een acute pijnprikkel of een ander naar gevoel, omdat

Lees verder »
Tanderosie

Tanderosie

Last van tanderosie? Het is de aantasting van het tandglazuur door zuren uit voeding, drinken of maagzuur. Het tandglazuur lost als het ware op, waardoor

Lees verder »