DS Clinic

Definitief-logo-DS-clinic-BVH-1
Tand- en kiespijn

Mondproblemen

Last van mondproblemen? Je kunt last hebben van gaatjes (cariës), tandpijn, kiespijn, pijnlijk, ontstoken en bloeden tandvlees of parodontitis, tanderosie en bijvoorbeeld een slechte adem. Typische mondproblemen bij volwassenen en ouderen die ik als mondhygiënist meteen herken, en kan helpen ze te voorkomen en te behandelen.

Tand- en kiespijn: behandeling

Last van tand- en kiespijn? Typische mondproblemen die ik gelukkig goed kan behandelen. Bij kloppende tandpijn, onverklaarbare kiespijn en andere problemen in de mond die je ervaart.

Oorzaken en symptomen

Benieuwd naar de belangrijkste oorzaken van kiespijn en tandpijn? Het kan gaan om gaatjes (cariës), tandvleesontsteking, tanderosie en bijvoorbeeld:

 • Terugtrekkend tandvlees
  De tandhalzen komen bloot te liggen, waardoor je last kunt krijgen van tandpijn. Het ontbreken van glazuur maakt ze vooral gevoelig voor koude en warme invloeden.
 • Kapotte kiezen of vullingen
  Onverklaarbare tandpijn? Soms is er een kies of vulling kapot, waardoor de tand of kies bloot komt te liggen en niet meer beschermd is door het glazuur.
 • Doorkomende verstandskiezen
  Er is soms te weinig plaats om te (verstands)kiezen door te laten komen, waardoor ze scheef kunnen groeien om zich er toch doorheen te drukken.
 • Parodontitis
  Een ernstige tandvleesontsteking, met acute tand- of kiespijn. Uiteindelijk wordt het kaakbot aangetast, dus het is belangrijk om op tijd te behandelen.
 • Wortelpuntontsteking
  Ontsteking aan de wortelpunten, waardoor zelfs een abces kan ontstaan. Een met pus gevulde zwelling die vraagt om een grondige reiniging onder het tandvlees.

Benieuwd wat te doen of wat helpt tegen kies- en tandpijn? Herken allereerst de symptomen. Zoals een zeurend, kloppend of acuut stekend en pijnlijk gevoel. Bij koud of warm eten of drinken en bijvoorbeeld bij het kauwen.

Tand- en kiespijn behandelen

Jouw tand- en kiespijn laten behandelen of last van gevoelige tanden en tandsteen? Als mondhygiënist van DS Clinic kan ik je daarvoor goed behandelen of doorverwijzen naar een tandarts.

Lees hier meer over mondproblemen

Slechte adem

Last van een slechte adem? Heel vervelend voor jezelf en voor jouw omgeving. En een van de mondproblemen die je zelf niet altijd in de

Lees verder »

Gevoelige tanden

Last van gevoelige tanden? Pijnlijk bij het eten of drinken van warme of koude producten. Met een acute pijnprikkel of een ander naar gevoel, omdat

Lees verder »
Tanderosie

Tanderosie

Last van tanderosie? Het is de aantasting van het tandglazuur door zuren uit voeding, drinken of maagzuur. Het tandglazuur lost als het ware op, waardoor

Lees verder »