DS Clinic

Definitief-logo-DS-clinic-BVH-1

Mondproblemen

Last van mondproblemen? Je kunt last hebben van gaatjes (cariës), tandpijn, kiespijn, pijnlijk, ontstoken en bloeden tandvlees of parodontitis, tanderosie en bijvoorbeeld een slechte adem. Typische mondproblemen bij volwassenen en ouderen die ik als mondhygiënist meteen herken, en kan helpen ze te voorkomen en te behandelen.

Tandvleesproblemen

Last van tandvleesproblemen? Als je tandvlees niet meer lichtroze is en niet meer strak om de tanden en kiezen ligt is het belangrijk om daar naar te laten kijken. Door mij als mondhygiënist van DS Clinic, omdat ik problemen bij volwassenen oplos en help te voorkomen.

Oorzaken: slechte mondhygiëne

Benieuwd wat de oorzaak is van tandvleesproblemen? Het gaat vaak om een slechte mondhygiëne. Waarbij er tandplak achterblijft op de tanden en kiezen. Dat als het hard wordt zelfs uit kan groeien tot tandsteen. Hierdoor zal het tandvlees ontsteken, als de pockets (ruimte tussen de tanden en het tandvlees) te groot groeien (meer dan 1 tot 3mm).

Met name de suikers en koolhydraten in onze voeding zijn vaak de boosdoener. Waardoor zich tandplak, daarna tandsteen en uiteindelijk een tandvleesontsteking kan vormen. De pocketdiepte groeit uit tot 4 tot 12mm, waardoor de wortels van de tanden en kiezen bloot komen te liggen.

Gingivitis en parodontitis: tandvleesproblemen oplossen

Heb je last van gingivitis of parodontitis? Of van andere tandvleesproblemen, waarbij je niet goed weet wat te doen? Als je last hebt van bloedend tandvlees en andere ernstige tandvleesproblemen kan ik je daar als mondhygiënist goed mee helpen. Door de oorzaak vast te stellen en het voor je op te lossen.

Met een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist, door een röntgenfoto te maken of de conditie van je tandvlees te beoordelen. En periodiek in de gaten te houden, om je aan te geven hoe dat zich ontwikkelt en of het de goede kant op gaat. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat uiteindelijk het kaakbot wordt aangetast.

Lees hier meer over mondproblemen

Slechte adem

Last van een slechte adem? Heel vervelend voor jezelf en voor jouw omgeving. En een van de mondproblemen die je zelf niet altijd in de

Lees verder »

Gevoelige tanden

Last van gevoelige tanden? Pijnlijk bij het eten of drinken van warme of koude producten. Met een acute pijnprikkel of een ander naar gevoel, omdat

Lees verder »
Tanderosie

Tanderosie

Last van tanderosie? Het is de aantasting van het tandglazuur door zuren uit voeding, drinken of maagzuur. Het tandglazuur lost als het ware op, waardoor

Lees verder »