DS Clinic

Definitief-logo-DS-clinic-BVH-1

Mondverzorging

Waarom is een goede mondverzorging belangrijk en wie kan je daar de beste informatie over aanbieden? Ik help als mondhygiënist volwassenen en kinderen om hun mond goed te verzorgen. Voor een stralende glimlach, een frisse adem en natuurlijk om vervelende mondproblemen te voorkomen.

Elektrische tandenborstel

Voor jouw elektrische tandenborstel advies gezocht? Als mondhygiënist bij DS Clinic help ik je graag voor een goede mondverzorging  te zorgen. Door een geschikte tandenborstel uit te zoeken en die op de juiste manier te gebruiken.

Elektrisch poetsen is een betere keuze dan met een handtandenborstel. Tenminste, als je de borstel goed gebruikt en daarmee geen schade aanricht. Je kunt dan poetsen met een snel bewegende borstelkop en de juiste druk, om zowel jouw tanden als het tandvlees goed te verzorgen. 

Elektrische tandenborstel gebruiken

Wil je een elektrische tandenborstel gebruiken en zoek je daarvoor naar advies? Als mondhygiënist leg ik je graag uit over de prijsverschillen, de beschikbare merken en de belangrijkste technieken.

Maak bijvoorbeeld gebruik van een borstel met een timer, om minimaal 2 minuten grondig te poetsen. En kies een model met een druksensor, die je waarschuwt als je te hard drukt op jouw tanden en het tandvlees. 

Tandenpoetsen met een elektrische tandenborstel

  • Zet de elektrische tandenborstel – zonder hard te duwen – in een lichte hoek richting het tandvlees.
  • Afhankelijk van de soort elektrische tandenborstel houd je de borstel een paar seconden op je tand of kies (de borstel maakt zelf de poetsbeweging), of je beweegt mee met een kleine horizontale beweging.
  • Wanneer je van tand naar tand gaat, vergeet dan vooral de stukken tussen je tanden niet te poetsen. Ook hier kun je met je tandenborstel veel tandplak verwijderen. Houd je elektrische tandenborstel ook hier een tijdje stil.
  • Poets de drie B’s: de boven‑, binnen- en buitenkant van je tanden en kiezen.
  • Vergeet niet de achterkant van je achterste kiezen te poetsen!

Elektrische tandenborstel: advies door de mondhygiënist

Wil je advies over jouw elektrische tandenborstel of meer weten over mondspoeling en ragers voor de tanden? Vraag het mij als mondhygiënist, omdat ik graag met je meedenk en je laat zien hoe je daar goed gebruik van kunt maken.

Lees hier meer over mondverzorging

Tandenborstels

Iedere mond vraagt om een eigen tandenborstel. Je persoonlijke mondverzorgingsbehoefte en gewoonten zijn van invloed op de keuze voor een juiste tandenborstel. Een mondhygiënist kan

Lees verder »

Mondspoeling

Mondspoeling gebruiken? Een goede aanvulling op het dagelijks reinigen van je gebit. Voor een fris gevoel en als extra bescherming tegen gaatjes en andere mondproblemen.

Lees verder »

Tongschraper

Tongschraper gebruiken? Een handig hulpmiddel om een slechte adem te voorkomen. Voor een goede mondverzorging waarbij je naast de tanden en kiezen ook de tong

Lees verder »

Rageren

Ragers voor jouw tanden gebruiken of de tanden stokeren en flossen? Belangrijk om jouw gebit grondig te reinigen. Alleen tandenpoetsen is niet genoeg voor een

Lees verder »

Tanden stoken

Een tandenstoker is vaak driehoekig van vorm en kan daarom prima gebruikt worden op plaatsen waar iets meer ruimte tussen de tanden en kiezen zit.

Lees verder »

Flossen

Flossen is het meest geschikt voor tanden en kiezen die dicht tegen elkaar aan staan. Flosdraad is namelijk dun genoeg om tussen je tanden en

Lees verder »