DS Clinic

Definitief-logo-DS-clinic-BVH-1

Mondverzorging

Waarom is een goede mondverzorging belangrijk en wie kan je daar de beste informatie over aanbieden? Ik help als mondhygiënist volwassenen en kinderen om hun mond goed te verzorgen. Voor een stralende glimlach, een frisse adem en natuurlijk om vervelende mondproblemen te voorkomen.

Manuele tandenborstel

Poets je tanden bij voorkeur twee keer per dag, minimaal twee minuten per keer. De beste poetsmomenten zijn in de ochtend na het ontbijt en in de avond vlak voor het slapen gaan.

Tandenpoetsen met een handtandenborstel

  • Zet je tandenborstel schuin in een hoek van ongeveer 45 graden richting je tandvlees.
  • Poets de drie B’s: de boven‑, binnen- en buitenkant van je tanden en kiezen.
  • Vergeet niet de achterkant van je achterste kiezen te poetsen!
  • Maak korte heen-en-weerbewegingen, zonder te hard te drukken. Druk je te hard tijdens het poetsen? Dan kun je je tandvlees beschadigen.
  • Klaar met poetsen? Poets dan tot slot je tong om bacteriën te verwijderen en een slechte adem te voorkomen. Dit kan met de haren van een tandenborstel, maar veel handiger is het gebruik van een tongschraper die speciaal gemaakt is om je tong te reinigen.

Lees hier meer over mondverzorging

Tandenborstels

Iedere mond vraagt om een eigen tandenborstel. Je persoonlijke mondverzorgingsbehoefte en gewoonten zijn van invloed op de keuze voor een juiste tandenborstel. Een mondhygiënist kan

Lees verder »

Mondspoeling

Mondspoeling gebruiken? Een goede aanvulling op het dagelijks reinigen van je gebit. Voor een fris gevoel en als extra bescherming tegen gaatjes en andere mondproblemen.

Lees verder »

Tongschraper

Tongschraper gebruiken? Een handig hulpmiddel om een slechte adem te voorkomen. Voor een goede mondverzorging waarbij je naast de tanden en kiezen ook de tong

Lees verder »

Rageren

Ragers voor jouw tanden gebruiken of de tanden stokeren en flossen? Belangrijk om jouw gebit grondig te reinigen. Alleen tandenpoetsen is niet genoeg voor een

Lees verder »

Tanden stoken

Een tandenstoker is vaak driehoekig van vorm en kan daarom prima gebruikt worden op plaatsen waar iets meer ruimte tussen de tanden en kiezen zit.

Lees verder »

Flossen

Flossen is het meest geschikt voor tanden en kiezen die dicht tegen elkaar aan staan. Flosdraad is namelijk dun genoeg om tussen je tanden en

Lees verder »