DS Clinic

Definitief-logo-DS-clinic-BVH-1

Mondverzorging

Waarom is een goede mondverzorging belangrijk en wie kan je daar de beste informatie over aanbieden? Ik help als mondhygiënist volwassenen en kinderen om hun mond goed te verzorgen. Voor een stralende glimlach, een frisse adem en natuurlijk om vervelende mondproblemen te voorkomen.

Mondhygiënist voor volwassenen

Mondhygiënist gezocht? Bij DS Clinic ben ik jouw specialist in goede mond- en huidverzorging . Ik help je graag met een gezond gebit, een gezonde huid en een stralende verschijning.

Benieuwd wat ik als mondhygiënist voor je kan betekenen? Ik adviseer, behandel en denk met je mee. Voor een uitstekende mondverzorging, die verder gaat dan goed poetsen alleen.

Wat doet een mondhygiënist?

Benieuwd wat een mondhygiënist doet? Ik stel vast hoe jouw mondverzorging is en of je last hebt van mondproblemen. En moet ik een mondonderzoek doen of ervaar je tandvleesproblemen? Ik stel vast wat er aan de hand is, maak een behandelplan en voer de behandelingen natuurlijk voor je uit.

Als mondhygiënist bij DS Clinic kan ik je bijvoorbeeld van dienst zijn met:

 • Hulp bij mondverzorging (gebit, tandvlees en voedingsgewoonten)
 • Advies bij cariës en tandvleesproblemen
 • Vaststellen en beoordelen van je mondconditie
 • Fluoride aanbrengen
 • Verwijderen van tandplak, tandsteen en andere aanslag
 • Tanden sealen om gaatjes te voorkomen
 • Polijsten van vullingen
 • Worteloppervlak onder de tanden reinigen
 • Gebitsafdruk maken
 • Pocketmetingen bij tandvleesproblemen
 • Behandeling van tanderosie, gingivitis, parodontitis

En zoek je een specialist voor bacteriologisch onderzoek, de behandeling van aften of het professioneel bleken van tanden? Ik adviseer je graag over de mogelijkheden. Bovendien werk ik in de praktijk samen met een aantal tandartsen, waar ik je naar kan doorverwijzen.

Ervaren mondhygiënist bij DS Clinic

De titel ‘mondhygiënist’ is beschermd, dus mag alleen door gediplomeerde specialisten gebruikt worden. DS Clinic is lid van de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten. Je kunt bij mondproblemen of tandvleesproblemen zonder verwijzing van een tandarts een afspraak maken bij mij als mondhygiënist.

Lees hier meer over mondverzorging

Tandenborstels

Iedere mond vraagt om een eigen tandenborstel. Je persoonlijke mondverzorgingsbehoefte en gewoonten zijn van invloed op de keuze voor een juiste tandenborstel. Een mondhygiënist kan

Lees verder »

Mondspoeling

Mondspoeling gebruiken? Een goede aanvulling op het dagelijks reinigen van je gebit. Voor een fris gevoel en als extra bescherming tegen gaatjes en andere mondproblemen.

Lees verder »

Tongschraper

Tongschraper gebruiken? Een handig hulpmiddel om een slechte adem te voorkomen. Voor een goede mondverzorging waarbij je naast de tanden en kiezen ook de tong

Lees verder »

Rageren

Ragers voor jouw tanden gebruiken of de tanden stokeren en flossen? Belangrijk om jouw gebit grondig te reinigen. Alleen tandenpoetsen is niet genoeg voor een

Lees verder »

Tanden stoken

Een tandenstoker is vaak driehoekig van vorm en kan daarom prima gebruikt worden op plaatsen waar iets meer ruimte tussen de tanden en kiezen zit.

Lees verder »

Flossen

Flossen is het meest geschikt voor tanden en kiezen die dicht tegen elkaar aan staan. Flosdraad is namelijk dun genoeg om tussen je tanden en

Lees verder »