DS Clinic

Definitief-logo-DS-clinic-BVH-1

Mondverzorging

Waarom is een goede mondverzorging belangrijk en wie kan je daar de beste informatie over aanbieden? Ik help als mondhygiënist volwassenen en kinderen om hun mond goed te verzorgen. Voor een stralende glimlach, een frisse adem en natuurlijk om vervelende mondproblemen te voorkomen.

Mondspoeling

Mondspoeling gebruiken? Een goede aanvulling op het dagelijks reinigen van je gebit. Voor een fris gevoel en als extra bescherming tegen gaatjes en andere mondproblemen. Voor een goede mondverzorging, bijvoorbeeld met de 4 oplossingen die ik als mondhygiënist graag met je deel.

Mond spoelen: 4 oplossingen

Jouw mond spoelen en benieuwd hoe je dat kan helpen? Het draagt bij aan 4 oplossingen:

 • Minder gaatjes
  Met mondspoeling voorkom je gaatjes, als er in het spoelmiddel fluoride in zit. Ideaal bij een beugel en bij afwijkingen in de glazuuropbouw, als aanvulling op de tandpasta die je gebruikt om goed te poetsen.
 • Bescherming tegen ontstekingen en infecties
  Af en toe last van infecties of ontstoken tandvlees? Jouw mond spoelen kan helpen. Gebruik een mondspoeling met chloorhexidine. Dit remt de vorming van tandplak, waardoor het bloeden en de ontsteking zullen afnemen.
 • Tegen tandplak en tanderosie
  Gebruik een mondspoeling met antibacteriële werking als je minder last wilt hebben van tandplak en tanderosie. En poets bovendien goed je tanden, om het spoelen van je mond daar slechts een aanvulling op is.
 • Voorkom een droge mond
  Heb je een droge mond? Dat kan komen door een speekseltekort. Gebruik een mondwater die de mond extra bevochtigt, waardoor je daar minder last van zal hebben.

Mondspoeling: voorkom ontstoken tandvlees

Met mondspoeling ontstoken tandvlees voorkomen? Of gebruik maken van de andere soorten? Als mondhygiënist bij DS Clinic adviseer ik je graag.

Lees hier meer over mondverzorging

Tandenborstels

Iedere mond vraagt om een eigen tandenborstel. Je persoonlijke mondverzorgingsbehoefte en gewoonten zijn van invloed op de keuze voor een juiste tandenborstel. Een mondhygiënist kan

Lees verder »

Mondspoeling

Mondspoeling gebruiken? Een goede aanvulling op het dagelijks reinigen van je gebit. Voor een fris gevoel en als extra bescherming tegen gaatjes en andere mondproblemen.

Lees verder »

Tongschraper

Tongschraper gebruiken? Een handig hulpmiddel om een slechte adem te voorkomen. Voor een goede mondverzorging waarbij je naast de tanden en kiezen ook de tong

Lees verder »

Rageren

Ragers voor jouw tanden gebruiken of de tanden stokeren en flossen? Belangrijk om jouw gebit grondig te reinigen. Alleen tandenpoetsen is niet genoeg voor een

Lees verder »

Tanden stoken

Een tandenstoker is vaak driehoekig van vorm en kan daarom prima gebruikt worden op plaatsen waar iets meer ruimte tussen de tanden en kiezen zit.

Lees verder »

Flossen

Flossen is het meest geschikt voor tanden en kiezen die dicht tegen elkaar aan staan. Flosdraad is namelijk dun genoeg om tussen je tanden en

Lees verder »