DS Clinic

Definitief-logo-DS-clinic-BVH-1

Mondverzorging

Waarom is een goede mondverzorging belangrijk en wie kan je daar de beste informatie over aanbieden? Ik help als mondhygiënist volwassenen en kinderen om hun mond goed te verzorgen. Voor een stralende glimlach, een frisse adem en natuurlijk om vervelende mondproblemen te voorkomen.

Rageren

Ragers voor jouw tanden gebruiken of de tanden stokeren en flossen? Belangrijk om jouw gebit grondig te reinigen. Alleen tandenpoetsen is niet genoeg voor een goede mondverzorging, omdat je daarmee maar 40% van het gebit reinigt.

Met name tussen de tanden en kiezen gaan de meeste bacteriën zitten. Die tandplak en later tandsteen vormen. Alleen door te rageren, flossen en stokeren lukt het om ook ‘interdentaal’ te reinigen. Om de rest van het gebit te reinigen, iets dat je het best 1x per dag kunt doen.

Wil je rageren? Ik leg je uit hoe je dat het best kunt doen:

  • Rageren
    Ragers voor de tanden gebruiken? Haal de kleine en ronde borsteltjes heen en weer, terwijl je die vasthoudt tussen de duim en wijsvinger. Steun eventueel met je middelvinger op de kaak, om te kunnen sturen. Rager vanaf de buitenkant, tegen de tandvleesrand aan.

Ragers voor tanden: uitleg en advies

Let op: verkeerd gebruik kan schade aan jouw tandvlees en gebit veroorzaken. Laat me je als mondhygiënist bij DS Clinic uitleggen hoe je moet flossen, rageren en stokeren.

Lees hier meer over mondverzorging

Tandenborstels

Iedere mond vraagt om een eigen tandenborstel. Je persoonlijke mondverzorgingsbehoefte en gewoonten zijn van invloed op de keuze voor een juiste tandenborstel. Een mondhygiënist kan

Lees verder »

Mondspoeling

Mondspoeling gebruiken? Een goede aanvulling op het dagelijks reinigen van je gebit. Voor een fris gevoel en als extra bescherming tegen gaatjes en andere mondproblemen.

Lees verder »

Tongschraper

Tongschraper gebruiken? Een handig hulpmiddel om een slechte adem te voorkomen. Voor een goede mondverzorging waarbij je naast de tanden en kiezen ook de tong

Lees verder »

Rageren

Ragers voor jouw tanden gebruiken of de tanden stokeren en flossen? Belangrijk om jouw gebit grondig te reinigen. Alleen tandenpoetsen is niet genoeg voor een

Lees verder »

Tanden stoken

Een tandenstoker is vaak driehoekig van vorm en kan daarom prima gebruikt worden op plaatsen waar iets meer ruimte tussen de tanden en kiezen zit.

Lees verder »

Flossen

Flossen is het meest geschikt voor tanden en kiezen die dicht tegen elkaar aan staan. Flosdraad is namelijk dun genoeg om tussen je tanden en

Lees verder »