DS Clinic

Definitief-logo-DS-clinic-BVH-1

Mondverzorging

Waarom is een goede mondverzorging belangrijk en wie kan je daar de beste informatie over aanbieden? Ik help als mondhygiënist volwassenen en kinderen om hun mond goed te verzorgen. Voor een stralende glimlach, een frisse adem en natuurlijk om vervelende mondproblemen te voorkomen.

Tongschraper

Tongschraper gebruiken? Een handig hulpmiddel om een slechte adem te voorkomen. Voor een goede mondverzorging waarbij je naast de tanden en kiezen ook de tong niet vergeet.

Op de tong zitten veel bacteriën, die gassen afgeven en zwavelachtig kunnen ruiken. Iets dat je zelf niet altijd door hebt, maar waar anderen veel last van kunnen hebben. En te herkennen aan een geel-wit laagje. Dat noemen ze het tongbeslag, iets dat je kunt voorkomen door jouw tong te schrapen. 

Tongschraper gebruiken: hoe en hoe vaak?

Hoe moet je de tong schrapen en hoe vaak moet je dat doen? Belangrijke vragen, die ik als mondhygiënist bij DS Clinic regelmatig krijg. Gelukkig is het gebruik daarvan niet moeilijk.

Plaats de schraper achterop de tong en beweeg die zachtjes naar voren. Spoel de schraper 2 tot 3x af onder de kraan en schraap ook de zijkanten van de tong. Maak daarbij geen poetsbeweging, maar schraap van achteren naar voren. 

Tip: de tongschrapers met en zonder reinigingsgel werken even goed, hier zit geen verschil in. 

Tongschraper: ik kan je als mondhygiënist adviseren

Wil je de tong schrapen, maar heb je de neiging tot kokhalzen? Of lukt het niet goed om dit te doen? Ik laat je als mondhygiënist graag zien hoe je dit goed kunt doen. 

Lees hier meer over mondverzorging

Tandenborstels

Iedere mond vraagt om een eigen tandenborstel. Je persoonlijke mondverzorgingsbehoefte en gewoonten zijn van invloed op de keuze voor een juiste tandenborstel. Een mondhygiënist kan

Lees verder »

Mondspoeling

Mondspoeling gebruiken? Een goede aanvulling op het dagelijks reinigen van je gebit. Voor een fris gevoel en als extra bescherming tegen gaatjes en andere mondproblemen.

Lees verder »

Tongschraper

Tongschraper gebruiken? Een handig hulpmiddel om een slechte adem te voorkomen. Voor een goede mondverzorging waarbij je naast de tanden en kiezen ook de tong

Lees verder »

Rageren

Ragers voor jouw tanden gebruiken of de tanden stokeren en flossen? Belangrijk om jouw gebit grondig te reinigen. Alleen tandenpoetsen is niet genoeg voor een

Lees verder »

Tanden stoken

Een tandenstoker is vaak driehoekig van vorm en kan daarom prima gebruikt worden op plaatsen waar iets meer ruimte tussen de tanden en kiezen zit.

Lees verder »

Flossen

Flossen is het meest geschikt voor tanden en kiezen die dicht tegen elkaar aan staan. Flosdraad is namelijk dun genoeg om tussen je tanden en

Lees verder »