DS Clinic

Definitief-logo-DS-clinic-BVH-1

SkinPen Microneedling

Medische microneedling wordt ook wel Collageen Inductie Therapie genoemd. Met SkinPen microneedling worden door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Tijdens de behandeling activeren wij het natuurlijk herstelproces diep in de huid waardoor nieuw collageen (type 3) en Elastine wordt aangemaakt. De huid wordt hierdoor steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender. Medische microneedling is effectiever en zorgt daardoor voor een zichtbaar resultaat.

De SkinPen is het eerste FDA (Food and Drug Administration) goedgekeurde microneedling apparaat ter wereld en heeft als enige een medisch CE-keurmerk klasse II en een ISO13485 certificaat. De naalddiepte kan in tegenstelling tot veel andere microneedling apparaten op de naald zelf worden ingesteld en gaat hierdoor nooit dieper of oppervlakkiger in de huid dan gewenst. De steriele naaldjes van medisch roestvrijstaal behouden hun scherpte en hardheid de gehele behandeling. Hierdoor kan de SkinPen als enige microneedling apparaat bewezen zuivere microkanaaltjes maken. Dit is beide uniek en de veiligheid van de behandeling is hiermee gewaarborgd. De SkinPen past zich met zijn kracht en druk aan op de contouren en de diepte van de huid. De SkinPen glijdt zo moeiteloos over de huid met een continue intensiteit tijdens de gehele behandeling. Dit maakt medische microneedling niet alleen effectiever, maar ook comfortabeler.

De SkinPen is het eerste FDA (Food and Drug Administration) goedgekeurde microneedling apparaat ter wereld en heeft als enige een medisch CE-keurmerk klasse II en een ISO13485 certificaat. De naalddiepte kan in tegenstelling tot veel andere microneedling apparaten op de naald zelf worden ingesteld en gaat hierdoor nooit dieper of oppervlakkiger in de huid dan gewenst.

Nadat de huid eerst goed gereinigd is, wordt een verdovende crème aangebracht voor extra comfort. Je kunt tijdens de behandeling een licht prikkelend gevoel ervaren, dit is goed te verdragen. De behandeldiepte (variërend van 0.25mm tot 2.5mm) is afhankelijk van de indicatie en het huidoppervlak. Direct na de behandeling wordt een cocktail aan actieve werkstoffen aangebracht en een verkoelende masker en zonnefactor ter bescherming.

Dit verschilt per persoon. Doorgaans zijn 3 behandelingen met een pauze van 4-6 weken voldoende om het gewenste resultaat te behalen. Individuele behandelingen zijn tevens doeltreffend omdat je de dag na de behandeling meteen van glow en hydratatie geniet. Voor een lange termijn doelstellingen raden we een kuur aan.

Meestal is de huid na de behandeling wat rood en gevoelig en voelt warm aan. Na de behandeling geniet jij meteen van een stralende glow. De huid kan ongeveer 1 dag post-behandeling wat rood aandoen en warm aanvoelen. We raden aan om de direct na de behandeling voor 1 dag zo min mogelijk make-up te gebruiken en intensief sporten te vermijden.

Direct na de behandeling wordt de huid merkbaar steviger, voller en krijg je een mooie glow. Het lichaam gaat vervolgens zelf aan het werk met de aanmaak van collageen en elastine; dit heeft tijd nodig. Het lichaam blijft tot 6 maanden na de behandelingen collageen en elastine aanmaken waardoor de huidverbetering steeds meer zichtbaar wordt.

Om ervoor te zorgen dat de huid optimaal hersteld is en wordt voorbereid op de volgende behandeling zijn de thuisproducten van belang. Dit wordt afgestemd aan jouw dagelijkse skin care producten.

De Skin Pen Microneedling is geschikt bij:

 • Fijne lijntjes en rimpels
 • Zonneschade
 • Huidverstrakking
 • Huidveroudering
 • Grove poriën
 • Acne
 • Littekens
 • Striemen

Skin Pen Microneedling is geschikt voor:

 • Oog zone
 • Gelaat
 • Hals en decolleté
 • Lichaam
 • Handen