DS Clinic

Definitief-logo-DS-clinic-BVH-1

SmartXide DOT CO2 Laser – CoolPeel™

De SmartXide Punto CO2 laser (10600nm) is de nieuwste generatie CO2 laserbehandeling die effectieve en zichtbare resultaten biedt, met minimale hersteltijd. In vergelijking met traditionele lasers zorgt de behandeling met de SmartXide Punto CO2 laser voor een aanzienlijk kortere hersteltijd en vermindert het de kans op pigmentverschuivingen, mede dankzij de CoolPeel™-behandeling. Deze behandeling is geschikt voor alle huidtypes.

De SmartXide Punto CO2 laser biedt een veilige en effectieve oplossing voor verschillende huidindicaties, zoals rimpels, huidverslapping, pigmentvlekken, acnelittekens, vergrote poriën, fijne lijntjes, vale huidskleur en skintags. Niet alleen het gezicht, maar ook de hals, het decolleté en de handen kunnen behandeld worden met deze laser. Het resultaat is een strakkere, gladdere huid met meer glans en een fijne structuur.

De CoolPeel™-behandeling van de SmartXide Punto CO2 laser is een milde variant van de CO2 laser. Deze behandeling creëert minuscule kanaaltjes in de dermis met een fijne laserstraal, waarbij de huid plaatselijk verdampt en weer aan elkaar ‘plakt’. Door thermische warmteontwikkeling in de diepere huidlagen wordt de collageenproductie gestimuleerd, wat zorgt voor versteviging in de dermis. De behandeling maakt gebruik van een zeer korte pulsduur, waardoor gecontroleerde verwondingen met minder warmteopbouw in de huid ontstaan. Dit resulteert in minder roodheid, schilfering en peeling na de behandeling.

In Amerika staat deze methode ook wel bekend als de ‘lunch time break peel’, omdat de laser op verschillende standen en dieptes kan worden ingesteld, afhankelijk van de huidconditie. Hierdoor kan de behandeling zelfs tijdens de lunchpauze worden uitgevoerd, met een kortere of langere downtime. De intensiteit van de instelling bepaalt de diepte van de behandeling en daarmee de hersteltijd. Voorafgaand aan de behandeling wordt altijd een consult gehouden om de wensen en verwachtingen van de cliënt goed in kaart te brengen.

CoolPeel: CO2 .. But Cooler!.