DS Clinic

Definitief-logo-DS-clinic-BVH-1

Mondverzorging

Waarom is een goede mondverzorging belangrijk en wie kan je daar de beste informatie over aanbieden? Ik help als mondhygiënist volwassenen en kinderen om hun mond goed te verzorgen. Voor een stralende glimlach, een frisse adem en natuurlijk om vervelende mondproblemen te voorkomen.

Goed tandenpoetsen

Er is niets zo belangrijk als goed tandenpoetsen. Bij voorkeur met een elektrische tandenborstel en minimaal twee keer per dag, steeds minimaal twee minuten. Ik zet een paar tips voor je op een rij:

 • Lichte hoek
  Zet de borstel onder een lichte hoek op jouw tanden en tandvlees. Op die manier poets je goed langs de randjes, waar bacteriën en etensresten zich kunnen ophopen.
 • Paar seconden per tand
  Poets een paar seconden per tand of maak een poetsende beweging, afhankelijk van de borstel die je gebruikt. Zorg ervoor dat je geen tand of kies overslaat.
 • Vergeet het middenstuk niet
  Vergeet het middenstuk niet als je beweegt van tand naar tand. Juist de tussenruimte is een favoriete plek van bacteriën en etensresten.
 • Poets de drie B’s
  Poets altijd de bovenkant, binnenkant en de buitenkant. En vergeet de achterkant van de achterste kiezen niet, om jouw hele mond goed te verzorgen.

Complete mondverzorging

Het doel van een goede mondverzorging? Het voorkomt mondproblemen en helpt je bijvoorbeeld jouw elektrische-tandenborstel-advies te gebruiken. Om goed te poetsen en met onze mondverzorging informatie te zorgen voor een fris en schoon gebit.

Let op: door goed te poetsen reinig je 40% van je gebit. Gebruik daarnaast ragers, stokers en flosdraad, net als mondspoeling en eventueel een tongschraper om heel je gebit te reinigen.

Lees hier alles over mondverzorging

Tandenborstels

Iedere mond vraagt om een eigen tandenborstel. Je persoonlijke mondverzorgingsbehoefte en gewoonten zijn van invloed op de keuze voor een juiste tandenborstel. Een mondhygiënist kan

Lees verder »

Mondspoeling

Mondspoeling gebruiken? Een goede aanvulling op het dagelijks reinigen van je gebit. Voor een fris gevoel en als extra bescherming tegen gaatjes en andere mondproblemen.

Lees verder »

Tongschraper

Tongschraper gebruiken? Een handig hulpmiddel om een slechte adem te voorkomen. Voor een goede mondverzorging waarbij je naast de tanden en kiezen ook de tong

Lees verder »

Rageren

Ragers voor jouw tanden gebruiken of de tanden stokeren en flossen? Belangrijk om jouw gebit grondig te reinigen. Alleen tandenpoetsen is niet genoeg voor een

Lees verder »

Tanden stoken

Een tandenstoker is vaak driehoekig van vorm en kan daarom prima gebruikt worden op plaatsen waar iets meer ruimte tussen de tanden en kiezen zit.

Lees verder »

Flossen

Flossen is het meest geschikt voor tanden en kiezen die dicht tegen elkaar aan staan. Flosdraad is namelijk dun genoeg om tussen je tanden en

Lees verder »

Elektrische tandenborstel

Voor jouw elektrische tandenborstel advies gezocht? Als mondhygiënist bij DS Clinic help ik je graag voor een goede mondverzorging  te zorgen. Door een geschikte tandenborstel

Lees verder »

Rageren

Ragers voor jouw tanden gebruiken of de tanden stokeren en flossen? Belangrijk om jouw gebit grondig te reinigen. Alleen tandenpoetsen is niet genoeg voor een

Lees verder »