DS Clinic

Definitief-logo-DS-clinic-BVH-1
Tandsteen en tandplak

Mondproblemen

Last van mondproblemen? Je kunt last hebben van gaatjes (cariës), tandpijn, kiespijn, pijnlijk, ontstoken en bloeden tandvlees of parodontitis, tanderosie en bijvoorbeeld een slechte adem. Typische mondproblemen bij volwassenen en ouderen die ik als mondhygiënist meteen herken, en kan helpen ze te voorkomen en te behandelen.

Tandsteen en tandplak

Last van tandsteen of veel tandplak en benieuwd hoe dat te verwijderen en daarna te voorkomen? Je kunt tandplak zelf verwijderen, maar met tandsteen lukt dat helaas niet. Ik kan als mondhygiënist jouw tandsteen verwijderen en je helpen met andere mondproblemen. En ik leg je graag uit hoe je tandplak en tandsteen kunt voorkomen, om jouw mond gezond te houden.

De belangrijkste oorzaak

Tandplak bestaat voornamelijk uit etensresten met speeksel en bacteriën. Ze zetten suikers om in zuren die het tandglazuur aantasten en tanderosie kunnen veroorzaken. Als tandplak te lang blijft zitten wordt het uiteindelijk tandsteen, dat je zelf niet meer kunt verwijderen.

Tandplak en tandsteen leiden uiteindelijk tot de meeste mondproblemen. Je kunt denken aan:

  • Gaatjes (cariës)
  • Ontstoken tandvlees
  • Parodontitis
  • Tanderosie
  • Slechte adem

Als tandplak te lang blijft zitten zal dit hard worden, verkalken en verandert het in tandsteen. Met name tanden en kiezen op moeilijk bereikbare plekken zijn daarvoor gevoelig.

Tandsteen en tandplak verwijderen

Bij DS Clinic help ik je tandsteen te verwijderen en leg ik je uit hoe je dit voortaan kunt voorkomen. Door tandplak te verwijderen, met fluoridehoudende tandpasta en een goede (elektrische) tandenborstel.

En heb je last van kiespijn , tanderosie  of andere mondproblemen? Net als wanneer je tandsteen wilt verwijderen of last hebt van veel tandplak kan ik je daar uitstekend bij helpen.

Lees hier meer over mondproblemen

Slechte adem

Last van een slechte adem? Heel vervelend voor jezelf en voor jouw omgeving. En een van de mondproblemen die je zelf niet altijd in de

Lees verder »

Gevoelige tanden

Last van gevoelige tanden? Pijnlijk bij het eten of drinken van warme of koude producten. Met een acute pijnprikkel of een ander naar gevoel, omdat

Lees verder »
Tanderosie

Tanderosie

Last van tanderosie? Het is de aantasting van het tandglazuur door zuren uit voeding, drinken of maagzuur. Het tandglazuur lost als het ware op, waardoor

Lees verder »